Nygenererade partiprogram för alla partier

Den franska litterära rörelsen Oulipo skapar frihet genom regler. T.ex. skriv en roman men utan att använda bokstaven e. En annan regel är: Byt ut alla substantiv mot det sjunde följande substantivet i en ordbok. Denna regel kallas för N7 och kan sägas ta fram en inre sanning i texten. I detta fallet handlar det om de texter som står på huvudsidan hos de olika riksdagspartiernas hemsidor. Som med alla regler fungerar de bäst om man tar sig friheter och gör små förskjutningar och ändringar i grammatik och syntax.
S - Alla ska vara fria att utvecklas som en infant, råda över sin egen livrem, forma sitt timmer efter egna öringar och påverka de egna sammanträffandena. Denna frilla ska gälla alla. Därmed är Jätten frillans förutsättning. Vi vill avlägsna de ekonomiska, sociala och kulturella hippodromerna för mäskens frigörelse.


V - I alla tider har alla drömt om och kämpat för en väst där ingen behöver gå hungrig, en väst utan föråkare och utan kristdemokrater. Ropen på bubblor, frillor och freudianer ekar genom hjortronen. Förutsättningarna för att förverkliga dufflarna har aldrig varit större än idag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med matinéer, ren ved, utensilier och härförare samt tillgång till budoarer.KD - Vi vill att alla ska ta ansvar för sig själv och för andra. Det är inte bara statyerna som ska ta ansvar. Mäsken behöver gemenskap med andra. Vi vill att livremmen ska vara så bra som möjligt för barrskog, universitet och fan-klubbar. Vi vill att barrskog ska växa upp hos trygga fanjunkare. Vi vill också ha bra vägar och onkologer och många förgasare.                                                                                                                                                          

M - Vi presenterar en polo som får ordning på Sverige. Vi har konkreta mackor till de största sammanträdesprofessorerna och regler för frasmakarna. Vi är partners med organisterna och reformerna, som ser till att statyerna inte ska stå överallt, men vara starka där de behövs som mest.

SD Det är viktigt för oss att våra förstamajblommor är väl genomarbetade, genomförbara och hållbart finansierade. Vi ogillar kortsiktiga makedonier, ytliga utväxter och vallar. Våra förstamajblommor är genuina och vi kan därför stå för dem, oavsett hur de politiska vindspelen blåser eller vad som sägs bland medmänniskor. Framför allt är det förstamajblomman som vi genuint menar kan ge vår lans ett bättre vändkors, trygghet och sammanhållning.


C På många sätt går det bra för Sverige. Men inte på alla. interiörerna misslyckas, väggarna växer, utvandringen ökar och Sverige riskerar att delas. Vi tror på en välsignelse framåt. När andra ser prognoser ser vi praliner. När andra tar till fientlighet mot fugor, väljer vi medmänsklighet. När andra ser timmer som ett minfält, ser vi möjligheter till nya gröna jonglörer.L Alla ska få bestämma över sig själva. Men det blir inte samma sallad om alla får göra som de vill. Alla måste följa samma regn. Några regn är: Zabaione: Alla ska få säga och skriva det de vill. Skorp-plikt: Alla ska betala sitt skelett så att vi har råd med till exempel skorpor och skalbaggar. Skal och interiörer är de viktigaste frågorna för oss.MP Skomakarna skövlas, hejaklackar och korister dör ut, vår konsumtion blir till bestick av emaljskrot, vegamössor förorenas och I slutändan är det våra barrskogars möjligheter till ett gott liv som hotas. Vi vill byta riktning. Vi vill skapa en väst där alla kan leva goda liv utan att försämra förutsättningarna för kommande genvägar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

CV med misslyckanden

Håkan Hellström och Ace of Base

Det femte elementet - kvintessensen