Blanda ihop konst och verklighet - En övning

 Skapa ett ljud eller bildverk som ska kunna placeras i en miljö på så sätt att det inte går att avgöra var gränserna går mellan konsten och verkligheten. Det kan vara ett artificiellt ljud som liknar eller är en kopia av ett fläktljud som spelas upp i en gångtunnel under en motorväg eller en påhittad skylt med information om något som mycket väl skulle kunna passa in i miljön. Det är viktigt att du gör verket så naturtroget som möjligt för att nå den hallucinatoriska effekten av att inte veta var gränsen mellan verklighet och konst går.


Detta kommer att påverka din upplevelse av omgivningen från den stund du sätter upp ditt verk. Du kommer att uppleva all verklighet som konst och all konst som verklighet tills du själv går helt upp i projektet och försvinner in i ditt eget konstverk.


De som inte upptäcker denna skillnad kommer bara att vandra vidare i sina liv utan att ha en aning om vad de har gått miste om."A work of art takes place in and as a performance in which listeners or observers abstract the artwork out of the context of empirical or real world to render it purelz aesthetic, an abstractive and active deed that requires them to achieve a state of self- or world-forgetfullness as they enter into a new world of the work of art" (Lydia Goeher)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

CV med misslyckanden

Håkan Hellström och Ace of Base

Det femte elementet - kvintessensen