TILLVARONS FÖRSKJUTNINGAR

Om man bara anstränger sig lite och håller sina sinnen öppna så upplever man dem med ojämna mellanrum – tillvarons förskjutningar. 

En liten detalj i verkligheten som gör att du ser saker på ett annat sätt med nya ögon. Det kan vara till synes bagatellartade händelser men om du sätter dem i perspektiv så öppnar sig oanade möjligheter och helt nya sätt att uppleva verkligheten. Detta är en förmåga som man kan träna upp och det kommer att göra din vardagliga tillvaro så mycket mer intressant och ge mening åt saker som du tidigare gjort bara för att du måste. En resa med buss eller tunnelbana blir till ett mindre äventyr och att diska eller städa kan bli till ett musikaliskt stycke bara du tillåter dig att vara medveten om de små förskjutningar som behövs för att du ska kunna uppleva dem. Det handlar om att lyssna på de små ljud som finns runtomkring och det handlar om att se mening i det mest meningslösa sammanhang. Då, plötsligt växer det fram, dessa nya parallella världar som vi förflyttar oss mellan utan att ägna en tanke åt att vi har varit med om något alldeles särskilt.


Fysiker som studerar strängteorier och kvantfysik talar ofta om att tillvaron består av en mängd parallella universum som ligger intill varandra och tanken att vi skulle kunna förflytta oss däremellan låter märklig men den kan också vara helt naturlig om man tänker efter. Det kanske inte är det minsta konstigt utan bara självklart. För varje val vi gör så existerar även alla icke val och varje sådant uteblivet val skapar en ny sträng av händelser som blir ett nytt universum – förmodligen aldrig upplevd men ändå helt verklig och möjlig. Ibland kommer dessa universum för nära varandra och till och med glider samman, då uppstår dessa förskjutningar som man kan upptäcka bara om man tillåter sig att lyssna och läsa av tillvaron med andra ögon än de vanliga.


Så gå ut på en promenad med alla sinnen öppna. Kanske kommer du att vandra genom en mängd parallella världar och se samma saker ur flera olika perspektiv, om du lyckas försätta dig i rätt stämning så kanske du kommer till en kaninhål där du kan gå ner och få möjlighet att uppleva en värld som du trodde bara existerade i böcker.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

CV med misslyckanden

Det femte elementet - kvintessensen

Luguber